Zelfmanagement

Hoe hou je grip op je bloedsuikerwaardes? Door zelfmanagement

Met maar 3 à 4 bezoekjes aan de huisartsenpost / diabetesverpleegkundige per jaar is het noodzaak dat mensen met diabetes leren zelfmanagement toe te passen.

Onder zelfmanagement versta ik het omgaan met je diabetes in het dagelijks leven en daarmee zorgen dat je bloedsuikers onder controle blijven en complicaties vermeden worden. Helaas worden mensen te vaak na de diagnose naar huis gestuurd met de boodschap ‘leer er maar mee te leven’ en krijgen te weinig inzicht in de noodzaak om de bloedsuikers goed te beheersen.

Helaas is zelfmanagement zeker in het begin lastig omdat de kennis ontbreekt. Gelukkig zijn er in Nederland organisaties die cursussen organiseren zoals de DVN om die kennis te vergroten.

Het is voor mij een motivatie geweest om mijn bedrijf te starten als online diabetes coach.

Voeding, beweging en gewicht hebben invloed op de bloedsuikers

Het is dus van belang inzicht te krijgen op wat deze elementen bij jou doen. Weet dat er nog veel meer factoren invloed hebben op je bloedsuikerwaardes. Zoals het weer en stress.

Ik adviseer een ieder om zeker de eerste maanden na de diagnose een dagboek bij te houden of in ieder geval op te schrijven wat je eet, doet en hoe je je voelt. Er zijn allerlei apps die je daarbij kunnen helpen, maar een gewoon schrift werkt natuurlijk ook.

Ik heb blogs geschreven over zelfmanagement en de voordelen van het gebruik van een diabetesdagboek.  Kijk hier voor mijn Blogs. Stuur mij een email en vraag mijn template voor een diabetesdagboek aan. Je zal merken dat je bloedsuikers en dus je gezondheid hierbij baat hebben.

Gezonde voeding is van belang. Dat betekent niet dat je helemaal niet mag genieten van je voeding, maar wel dat je bewust keuzes maakt. Ik heb een e-book geschreven “50 tips voor meer grip op bloedsuikerwaardes, Als je diabetes type 2 hebt”. Stuur mij een email als je interesse hebt in dit e-boek.

Ga naar de pagina Gratis en vraag een van mijn receptenboekjes aan.

Blijf op de hoogte, volg mij op Facebook.