Een tevreden 1op1 coaching klant met diabetes type 2 aan het woord

Een tevreden klant aan het woord

Jolanda heeft kort geleden haar coachingstraject afgerond. Op Facebook maakt zij duidelijk wat dat coachingstraject haar heeft geleerd, wat haar reden was om dat traject te starten. Dit is wat zij schreef:

“Vorig jaar leerde ik Cobi kennen als organisator en coach van de Nationale Diabetes Challenge, Leiden. Ik deed hier, net zoals dit jaar, aan mee vanwege mijn diabetes type 2. Om mijn suiker onder controle te krijgen en houden met medicijnen, moest ik uiteindelijk toch insuline gaan spuiten. Dit jaar leerde en hoorde ik steeds meer over het omkeren van diabetes, door bewegen en anders eten.

Na meer lezen over welke voeding je het dan hebt, leer je dan ook dat dit geen dieet is. In tegendeel zelfs, wat denk je van bijvoorbeeld roomboter, olijfolie, slagroom, vlees, vis. Anders eten en meten dat is de slogan die Cobi mij voor hield toen ik met haar het 1op1 coaching ben aangegaan. Zij heeft mij in laten zien dat het onder- en met haar coaching en controle mogelijk is om van de insuline en pillen af te komen is.

Toen ik met Cobi aan de gang ging was ik na ongeveer 4 weken van mijn insuline af en nu vanaf 1 november ook 2 Glicazides en als voordeel van het anders eten nu ook ruim 10kg minder in het gewicht. Hoe mooi is dat. Nu kan ik mij zelf monitoren. Het anders eten is best lekker en biedt heel veel mogelijkheden.”

Jolanda is een kanjer

Zij was altijd bereid iets uit te proberen. Om te kijken of dat bij haar effect zou hebben. Want dat is wat ik doe tijdens een 1op1 coachingstraject. Samen met de klant uitzoeken wat werkt. Geen eenheidsworst, maar een persoonsgerichte aanpak. Uit dat traject haalt de klant dan de kennis om zelfmanagement toe te passen. Zodat ook na het traject er resultaat is; grip op bloedsuikerwaardes.

Diabetes type 2 behandel je grotendeels zelf

Alle dagen keuzes maken over eten, genoeg bewegen en vaak ook denken aan medicijnen. Dat is nogal wat. Daarom doe ik wat ik doe, help ik volwassenen met diabetes type 2 grip te krijgen op hun bloedsuikerwaardes. Zodat er minder of geen medicatie nodig is. Zodat je weer lekker kan gaan leven.

Wil jij weten hoe wij dat samen kunnen bereiken? Kijk dan op de pagina Hoe ik werk. Wil je meer weten? Wil je horen wat ik denk dat wij kunnen bereiken? Neem dan contact met mij op.