Gezond leven, gezond eten ik weet niet wat dat voor jou is!

Gezond leven en gezond eten

Zoveel berichten over gezond leven en gezond eten. Maar wat is dat nu eigenlijk echt?

Eerlijk gezegd daar heb ik geen antwoord op. Ik weet 1 ding zeker er bestaat geen antwoord die iedereen past.

De reden daarvoor; ieder mens is uniek.

1. met zijn unieke DNA,
2. lichaamsbouw,
3. erfenis aan eigenschappen,
4. zijn eigen eigenschappen,
5. zijn afwijkingen
6. zijn ziektes,
7. zijn gevoeligheden
8. zijn mogelijkheden,
9. etc.

Ik werk met mensen die diabetes type 2 hebben.

Samen proberen wij uit te vinden wat voor die persoon goed werkt. Misschien mag je dan zeggen dat is gezonde voeding. Dat betekent niet dat het perfect wordt. Ik vind perfect een beetje eng. Goed is goed genoeg!

Mijn samenwerking is altijd uniek.

Specifiek afgestemd op de persoon met wie ik samenwerk. Dat betekent samen een zoektocht naar wat werkt, wat kan, wat leuk is, wat lekker is, wat er mogelijk is. Maar zeker ook naar wat niet werkt en wat niet mogelijk is. Verbazingwekkend is het dan altijd zo dat aan het eind, als het pad wat bewandelt moet worden gevonden is, het pad toch altijd leuk is en lekker is. Soms wel moeilijk dat begin van dat pad, net zo moeilijk als de zoektocht naar het begin van het pad. Het lichaam moet wennen aan dat pad. Het lichaam moet wennen aan alles wat anders is, daar is tijd voor nodig, gemiddeld 3 maanden. Dan stellen de hersenen geen vragen meer, want dan is alles normaal en weten de hersenen wat er gebeurt, hebben zij de antwoorden zonder vragen te stellen.

Ik heb dus ook mijn eigen pad moeten vinden, met zo af en toe een vondst van iets dat voor mij werkte. Altijd kritisch gebleven als ik advies kreeg. Nooit direct afgewezen, maar altijd goed opgelet wat de uitvoering van dat advies voor mij betekende. Was het goed zoals het was, moest er iets aangepast of was het helemaal niets voor mij.

Mijn passie; samenwerken met mensen met diabetes type 2.

Mijn passie ligt nu bij de mogelijkheid om met iemand het beginpunt te vinden van dat persoonlijke pad. Voorwaarde is dat de ander flexibel is om soms toch weer even van het pad af te wijken en doorzettingsvermogen heeft om dat pad te vinden. Voordeel is dat je het niet alleen hoeft te doen, ik ben er steeds bij met alle kennis als voedingsdeskundige, gewichtsconsulente, diabetes en uit de psychologie die ik heb.

Dit is ook de achtergrond van mijn workshops en zelfs als ik de NDC Leiden in beweging 2018 organiseer. Wandelen is ook een onderdeel van dat gezond leven voor mij.

Idee├źn voor gezonde voeding in mijn receptenboekjes, aan te vragen via de pagina Gratis.