Heeft een gezonde levensstijl invloed op je zorgverzekering?

Ik refereer aan een artikel die ik op internet tegenkwam. https://www.gezondheidenco.nl/291559/gezonde-levensstijl-invloed-op-zorgverzekering/

Daarin wordt een discussie van vorig jaar aangehaald en die was over een hogere zorgpremie voor mensen met een ongezonde levensstijl. Dat leverde toen al veel kritiek op. Toch kan ik, en jij waarschijnlijk ook niet, ontkennen dat een zorgverzekering elke maand weer een flinke uitgave is.

Tijdens die discussie van vorig jaar kwam je dan ook wel opmerkingen tegen om mensen met een gezonde levensstijl te belonen met een teruggaaf van premie of met een korting.

Ik leef gezond, dus betaal minder premie

Stel dat jij een heel jaar flink je best doet om minder medicijnen te gebruiken als je diabetes type 2 hebt. Door beter op te letten op wat je eet en meer te bewegen. Uiteindelijk betekent het dat je minder medicijnen nodig hebt, gewicht verliest, je bloedsuikers beter worden, enz. Dan zou de zorgverzekering je kunnen belonen met een premiekorting / teruggave.

Naar mijn mening zeer terecht, omdat je met deze actie er voor zorgt dat je de kans op complicaties verlaagd. Krijg je wel complicaties dan kost dat de zorgverzekeraar een aanzienlijk bedrag aan ziekenhuis opname, operaties en meer medicijnen. Het is natuurlijk niet altijd te vermijden dat je complicaties krijgt, was het maar zo simpel.

Bezuinigingen en de gevolgen voor jou

Helaas is het zo dat de zorgverzekeraars in de afgelopen jaren alle vergoedingen met een oog voor een betere instelling van je bloedglucose hebben wegbezuinigd. Je mag bijvoorbeeld nog maar 3x per jaar naar een diƫtiste. Om voetzorg te krijgen moet je een duur traject doorlopen (podotherapeut en dan pedicure in plaats van DVK en dan pedicure) voordat je deze zo broodnodige zorg vergoed krijgt. Een vergoeding om te bewegen onder begeleiding is al helemaal niet aan de orde.

In het artikel dat ik hierboven meld, stelt men dat je minder zorgverzekering betaald omdat je beter op je gezondheid let. Je kunt dan je eigen bijdrage verhogen, omdat je minder risico loopt dat je zorg nodig hebt. Dat mag het geval zijn voor iemand die nog geen chronische aandoeningen heeft en geen medicijnen gebruikt. Is dat wel het geval dan is dit geen optie, want je bent altijd het eigen risico kwijt.

Online Diabetes Coach

Ik persoonlijk wordt van deze gang van zaken eigenlijk heel verdrietig. Daarom blijf ik op mijn manier mensen helpen om een situatie te bereiken waarop men minder medicijnen nodig heeft. Ik hoop dat de zorgverzekeraars die actie in de toekomst gaan belonen.

1op1 coaching

Wil jij weten wat wij samen kunnen bereiken in het verbeteren van je gezondheid? Neem dan contact met mij op. Na een telefoongesprek weet jij wat wij samen kunnen doen aan die te hoge bloedsuikerwaardes. Tijdens het gesprek krijg jij meteen al een paar tips. Tips om een paar kleine aanpassingen te doen in je leefstijl, waarmee jij zeer waarschijnlijk direct al resultaat zal zien. Waarmee jij direct al meer grip krijgt op bloedsuikerwaardes.

Denk niet dat kan ik niet betalen. Ik pas mijn tarieven aan als dat nodig is. Het is tenslotte mijn missie om heel veel mensen te helpen grip te krijgen op bloedsuikerwaardes. Te helpen weer een lekker leven te gaan leiden.

Nationale Diabetes Challenge 2018

Deze week heb ik weer een challenge aangemaakt “Leiden in beweging’ bij de Bas van de Goor Foundation. Ook in 2018 ga ik dus met een groep mensen weer 20 weken 1x per week aan de wandel, met als afsluiting een mooie finale op 29 september. Waar je ook woont in Nederland je kunt altijd wel ergens in jou buurt mee wandelen. Hou de site van @BvdGF in de gaten www.nationalediabeteschallenge.nl
Zodra inschrijven mogelijk is zal ik het melden.

Volg mij op Facebook dan mis je zeker niets van mijn informatie.