Gezonde voedingsmiddelen

gezonde voeding

8 Gezonde voedingsmiddelen die je in huis moet hebben

Maar 8 voedingsmiddelen, die bijna niet met elkaar te combineren zijn.

Gezond eten betekent gezonde gerechten, gemaakt met gezonde voedingsmiddelen. Laat ik dit artikel met je delen.

8 voedingsmiddelen die je in huis moet hebben als je gezond wilt eten | Gezondheidsnet

Toevoegingen van mijn kant, klik op de gekleurde tekst voor meer informatie;

Spinazie

Waarom niet gewoon groenten? Daar gaat het om. Ja die groentela vullen met de groenten die je daar kunt bewaren.

  • Of bewaren op een donkere koele plek.
  • Of kopen en dan direct kort koken, afblussen en de vriezer in.
  • Of gewoon diepvries kopen. Geen potten en blikken.
Citroenen = fruit

Mooi lijstje wordt genoemd.

Voor groenten en fruit is het goed als je varieert. Heel makkelijk door te letten op de kleur op je bord. Verschillende kleuren? Dan is het beter.

Linzen = peulvruchten

Heel gezond. Vers, in de zomer bijvoorbeeld capucijners of doperwten, heel lekker. Peulvruchten hebben veel vezels en die zorgen voor gezonde darmen. Dat dan weer veel invloed heeft op de werking van je lichaam. Darmen praten met heel veel organen in je lijf. Meer over gezonde darmen in een blog van mij Waarom een gezonde darmflora belangrijk is – De Online Diabetes Coach

Walnoten = noten

Gezonde vetten en vitamines en mineralen die je bijna niet ziet in andere voedingsmiddelen. Ook daar kan ik je heel veel over vertellen. Meer redenen voor walnoten https://www.deonlinediabetescoach.nl/waarom-walnoten-goed-voor-je-zijn-ik-geef-je-3-redenen-en-een-recept/

Volkoren knäckebröd

Klassiek volkoren knäckebröd is van roggemeel gemaakt. Goede meelsoorten zijn soorten die al langer bestaan. Veel van ons meel is heel erg gemanipuleerd. Gekweekt om ziektes te weerstaan, terwijl er planten zijn die veel minder last hebben van ziektes. Oerplanten zoals rogge, maar ook spelt. Zie je in een product dat er een groot aandeel is van die soorten meel, dan zit je goed. Lees ook maar eens wat ik in de volgende blog heb geschreven https://www.deonlinediabetescoach.nl/vrijdag-receptendag-van-amandelmeel-tot-kikkererwtenmeel-met-een-recept-voor-roti/

Vrijdag receptendag; Van amandelmeel tot kikkererwtenmeel met een recept voor roti

Olijfolie

Natuurlijk, maar als je dat dan niet lekker vind? (Ik dus) Een andere soort plantaardige olie gebruiken. Die angst voor vetten zijn echt niet terecht. Je lichaam heeft vetten nodig om goed te kunnen presteren. Lees hier maar verder https://www.deonlinediabetescoach.nl/vet-lekker-ook-met-diabetes-type-2/

Havermout

Die zie ik dan als dat roggemeel. Havermout is ook in heel veel gerechten te gebruiken. Zoek maar eens op ‘gerecht met havermout’.

Blikje sardines = vette vis

Ik vind dat blikje ook een goed idee, hoewel vers kan natuurlijk ook. Toch een blikje kijk wat er allemaal aan die vis is toegevoegd. Minder is beter.

Ik kan eigenlijk heel kort zijn over gezonde voeding:

Kook met verse producten, zonder pakjes en zakjes. Diepvries is oké. Zorg voor kleur op je bord. Bij iedere maaltijd.

Gezonde gerechten zoeken? Kijk eens op mijn pagina gratis voor menuboekjes met lekkere, simpele gerechten voor alle momenten of dat nu hoofdmaaltijden zijn of tussendoortjes. Zelfs een boek alleen maar met soep. Lekker als de herfst komt. Het is gratis aan te vragen dus waarom niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.