Hoe krijg jij grip op bloedsuikerwaardes? Een succes verhaal!

Diabetes omkeren bloedsuikerwaardes verlagen

Hoe? Daarover schrijf ik vaak, omdat het mijn passie is mensen met diabetes type 2 te leren lekker te leven.

Laat ik nu niet zelf vertellen wat jij kunt bereiken, hoe je lagere bloedsuikerwaardes krijgt. Ik laat een cliënt met jou haar succesverhaal delen.

Een succesverhaal

Situatieschets:

Ik ben een vrouw van in de 50. Diabetes type 2, genetisch benadeeld. Probleem: De suikerwaarden blijven maar stijgen, steeds meer en andere medicijnen waar ik niet goed tegen kan. Van metformine, glimeperide, gliclacide, januvia tot op een niveau waar insuline gewenst is. Ik vind Insuline eng, mijn zus overleed vrij kort nadat ze daarmee gestart was.

Niks lijkt te werken, afvallen, gezond eten, stress aanpakken, wat ik ook probeer het werkt averechts en die medicijnen zorgen voor weer gewichtstoename, ik begin me echt ongelukkig te voelen. Ook omdat ik het gevoel heb dat er meer naar tabellen gekeken wordt dan naar mij. Werkt dit niet, nou dan nemen we het volgende medicijn op het lijstje, kijk maar, ziet u wel, hier staat het in dit rijtje, er is nog hoop voor we aan de insuline gaan.

Dan een tip: van de fysiotherapeut, hij weet een online diabetescoach, of het wat voor me is.

Online: dat betekent schrijven, dat je het probleem kan beschrijven, nog eens na kan lezen, zeker weten dat je gezegd hebt wat je wilt zeggen wat in één op één gesprekken bij mij zo vaak niet het geval is. Dat je dan antwoord krijgt wat ook keer op keer nagelezen kan worden, dus je niet af hoeven vragen wat er ook al weer precies gezegd is in die korte afspraak met de arts of tijdens de controle. Dat aangevuld kan worden met nieuwe inzichten en feiten. Een verzameling documenten, een groeidocument, een naslagwerk. Een document ook dat flexibel is, vragen staat vrij, vragen worden juist leuk gevonden, de antwoorden zijn uitgebreid. En het gaat helemaal over deze mens.

Dat leek me het proberen waard! Voor mij wel op voorwaarde dat het dan ook echt online is, geen kennismakingsgesprek, alles per mail. Zodat het echt compleet anders zou zijn dan al de dokters- en controle bezoeken. Die overigens gewoon doorgaan ondertussen.

En het was en is het waard.

Eerst dagboeken maken voor het inzicht in je eet- en leefgedrag. Van daaruit rustig beginnen met de veranderingen. De adviezen die ik kreeg waren duidelijk, naast wat wel en wat niet te eten ook de reden waarom. Altijd met oog voor mijn persoonlijke reactie op voedingsmiddelen en wat er makkelijk of lastig gaat. Het gaat over gevolgen en over wetenschap, over, voor de kenners, GI en GL en bruin vet en dat soort interessante zaken. Voor mij interessant, voor een ander is er vast een andere, eigen insteek. Dat is het mooie van je online laten coachen.

Resultaat

Na 2 jaar tobben, in mei 2016 begonnen met het wekelijkse online contact. Mail over en weer. Van bijna aan de insuline naar in augustus 2016 horen van de internist: ‘mevrouw u heeft DE perfecte waarden! (-21 punten) Bloedsuikers onder controle!’ Wat een resultaat! Er is mij zo goed de weg gewezen!

Nu nog door naar, ik hoop, geen of nagenoeg geen medicijn. Met deze online coach in de buurt zou ik toch een heel eind moeten kunnen komen.

Tot zover het verhaal van mijn cliënt.

Wil jij ook resultaat? Wil jij ook een lagere HbA1c? Neem dan contact met mij op en laten we kijken wat de mogelijkheden zijn voor jou voor lagere bloedsuikerwaardes. Klik op Contact kies de manier waarop jij contact met mij wil. Laat mij weten dat jij lekker wil leven met diabetes type 2. Ik beantwoord je vragen en dat kost helemaal niks.

Ik geef je direct tips en vertel jou wat wij samen kunnen bereiken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.