Wie ben ik?

Mijn naam is Cobi Rijsdam, online diabetes coach en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Ervaringsdeskundige diabetes type 2.

Kennis en kunde

Al mijn kennis en ervaring zet ik in bij het coachen van mensen met diabetes type 2. Ik begeleid mensen in een traject naar een betere gezondheid. Ik ben een soort wegwijzer, ik adviseer maar behandel niet. Daar is de reguliere zorg voor. Wel zet ik mijn persoonlijke ervaring met die reguliere zorg in. Sommige ervaringen zijn positief geweest en andere minder, maar van allemaal heb ik geleerd.

Persoonlijk is het mij gelukt mijn hoeveelheid medicijnen te verminderen tot een ¼ van de oorspronkelijke hoeveelheid. Hoe heb ik dat bereikt? Met geduld, doorzettingsvermogen, vallen en opstaan, meten en registreren wat ik doe, wat ik eet, hoe ik mij voel, hoeveel medicijnen ik gebruik. Zo krijg je een goed beeld hoe je lichaam reageert en wat je nodig hebt in bepaalde situaties. Naast voeding speelt ook bewegen een grote rol bij het verbeteren van de gezondheid. Voeding moet voeden en een wandeling per dag doet wonderen.

Ik ben gediplomeerd Voedingsdeskundige, Gewichtsconsulente en Online Coach. Ook daar komt heel wat kennis en kunde vandaan. Natuurlijk ook van het coachen wat ik tot nu toe heb gedaan. En uit mijn eigen leven met diabetes type 2.

Achtergrond

Ik kom uit een familie met gezinsleden met diabetes type 2. Deze gezinsleden hadden hun diabetes te managen in een tijd dat zelfcontrole niet gebruikelijk was, in een tijd dat het advies voornamelijk bestond uit voedingsadviezen en een strikt medicijn gebruik. Later met de komst van de bloedsuikerstrips en -meters kwam de tijd met een bepaalde mate van vrijheid en een betere instelling. Hoewel het voor mijn familieleden te laat kwam. Het kwaad was al geschied, schade door de grote schommelingen van de bloedsuikers, met als gevolg schade aan bloedvaten leidend tot blindheid en amputaties, hartfalen en nierfalen. En voor mijn oma het overlijden door een longontsteking omdat ze ongevoelig was voor de antibiotica door de insuline.

De opleidingen voor gewichtsconsulente en voedingsdeskundige bieden een waardevolle achtergrond voor mijn werk als De Online Diabetes Coach.

Mijn motivatie

De Online Diabetes Coach ben ik geworden omdat ik tijdens mijn carrière en in mijn privé leven ervaren heb dat het mijn passie is om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen, uit te vinden wat ze willen en kunnen en hoe dat te bereiken. Dit alles met de focus op de gezondheid en met als doel die gezondheid te verbeteren. Door grip te krijgen op de bloedsuikerwaardes kan jij met diabetes type 2 lekker gaan leven. Met minder medicijnen en minder kans op complicaties.

Mijn aanbod

Ik bied mensen met diabetes een persoonlijke begeleiding naar een betere gezondheid / lifestyle. Mijn online coaching biedt ondersteuning op een moment en een plek die de klant uitkomt. Bij online coaching is alles altijd na te lezen, dus de tips kunnen ook in een later stadium weer teruggelezen en toegepast worden. Door het volgen van dit persoonlijke traject bestaat er minder kans op complicaties en zal er zeer waarschijnlijk minder medicatie nodig zijn. Daarnaast vergroot het ook de kennis voor zelfmanagement.

Wij werken samen aan een betere gezondheid, aan grip op bloedsuikerwaardes. Na een eerste contact starten we met een gratis intake. Ik vraag je het hemd van het lijf en kom dan met een aanbod waardoor jij precies weet waar je aan toe bent voor wat betreft tijd en kosten. Weet jij precies wat je kunt verwachten. Weet jij precies hoe ook jij grip kunt krijgen op je bloedsuikerwaardes.

Nieuwe actie; “Van Suiker Eten naar Suiker Laten” Meer weten? Klik op de gekleurde tekst